Hop do trouby

úterý 21. dubna 2015

Dnešního Vypečeného úterý si važte! Sdílím s vámi jeden z rodinných pokladů. Hop do trouby se u nás peče často a dlouho. Je to rychlá, vděčná a dobrá buchta. Navíc první moučník, který jsem sama upekla. Název je odvozen od toho, že prostě jenom rychle uděláte těsto, nalijete na plech a hop s ním do trouby! Určitě se u vás doma peče něco podobného, ale vyzkoušejte Cukrovatou verzi.

Na 1 plech:
  • 1 Hera
  • 250 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • strouhaný kokos na ozdobu


Troubu předehřejte na 170°C. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Jednou celou Heru nechte rozpustit v rendlíku na střední teplotu. Následně rozpuštěný tuk smíchejte s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přidejte kakao a dobře promíchejte. Ze vzniklé tmavé směsi odlijte jeden menší hrnek (asi 150 - 200 ml). Později z toho bude poleva.

Do zbylé směsi vmíchejte celá vejce a úplně nakonec všechnu mouku a prášek do pečiva. Míchejte do hladka. Žádné hrudky. Světle hnědé těsto přelijte na plech. Snažte se o rovnoměrnost. S plechem trochu zatřeste ze strany na stranu. Ono se to srovná. A teď už hop do trouby a pečte asi 30 minut. Z upečené buchty vyjde zapíchnutá špejle čistá. Hotovou buchtu nechte vychladnout a následně ji polijte odloženou kakaovou polevou a posypte nastrouhaným kokosem.


A takhle chutná moje dětství. Jednoduše a sladce. Místo polevy z Hery, kakaa a cukru můžete rozpustit tabulku dobré čokolády. Kokos je nenahraditelný. Takový plech u nás doma zmizí klině během jedné soboty. A v neděli se může péct znovu. Jak je to u vás? Co pravidelně pečou vaše maminky? 

8 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá skvěle! A i docela jednoduše - až se dostanu z koleje domů, zkusím to :)

    OdpovědětVymazat
  2. My jí říkáme Šup do trouby aněkdo zase myslím Šalamoun a musím potvrdit- je skvělá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šalamoun je dost zajímavý název. Nevíš, z čeho to vzniklo? Kamarádka ji překřtila na Hop buchtu. Ať se jí říká tak nebo tak, je dobrá.

      Vymazat
  3. Mňam, to vypadá velmi chutně. určitě recept někdy vyzkouším !!! :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super. Mám radost, že jsem tě nalákala. Dej vědět, jak se povedla.

      Vymazat
  4. My jí říkáme hrnečková černá buchta, protože, aby to bylo ještě rychlejší, používáme místo odměrek a vah hrnečky a skleničky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My Hop do trouby odměřujeme jednou konkrétní skleničkou. Ale protože má každý jinak velké skleničky a hrnečky, tak jsem udala váhy.

      Vymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |