Dnešního Vypečeného úterý si važte! Sdílím s vámi jeden z rodinných pokladů. Hop do trouby se u nás peče často a dlouho. Je to rychlá, vděčná a dobrá buchta. Navíc první moučník, který jsem sama upekla. Název je odvozen od toho, že prostě jenom rychle uděláte těsto, nalijete na plech a hop s ním do trouby! Určitě se u vás doma peče něco podobného, ale vyzkoušejte Cukrovatou verzi.
Na 1 plech:
- 1 Hera
- 250 g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 lžíce holandského kakaa
- 100 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 4 vejce
- strouhaný kokos na ozdobu
Do zbylé směsi vmíchejte celá vejce a úplně nakonec všechnu mouku a prášek do pečiva. Míchejte do hladka. Žádné hrudky. Světle hnědé těsto přelijte na plech. Snažte se o rovnoměrnost. S plechem trochu zatřeste ze strany na stranu. Ono se to srovná. A teď už hop do trouby a pečte asi 30 minut. Z upečené buchty vyjde zapíchnutá špejle čistá. Hotovou buchtu nechte vychladnout a následně ji polijte odloženou kakaovou polevou a posypte nastrouhaným kokosem.
A takhle chutná moje dětství. Jednoduše a sladce. Místo polevy z Hery, kakaa a cukru můžete rozpustit tabulku dobré čokolády. Kokos je nenahraditelný. Takový plech u nás doma zmizí klině během jedné soboty. A v neděli se může péct znovu. Jak je to u vás? Co pravidelně pečou vaše maminky?
Tak tohle vypadá skvěle! A i docela jednoduše - až se dostanu z koleje domů, zkusím to :)
OdpovědětVymazatJednoduché to určitě je! Vyzkoušej :) Dobrou chuť.
VymazatMy jí říkáme Šup do trouby aněkdo zase myslím Šalamoun a musím potvrdit- je skvělá!
OdpovědětVymazatŠalamoun je dost zajímavý název. Nevíš, z čeho to vzniklo? Kamarádka ji překřtila na Hop buchtu. Ať se jí říká tak nebo tak, je dobrá.
VymazatMňam, to vypadá velmi chutně. určitě recept někdy vyzkouším !!! :)
OdpovědětVymazathttp://milujemekihy.blogspot.cz/
Super. Mám radost, že jsem tě nalákala. Dej vědět, jak se povedla.
VymazatMy jí říkáme hrnečková černá buchta, protože, aby to bylo ještě rychlejší, používáme místo odměrek a vah hrnečky a skleničky. :-)
OdpovědětVymazatMy Hop do trouby odměřujeme jednou konkrétní skleničkou. Ale protože má každý jinak velké skleničky a hrnečky, tak jsem udala váhy.
Vymazat