Muffiny jsou super věc. Můžete dělat nekonečné kombinace. Upečené je máte za 20 minut. Navíc už pak s nimi není žádná práce. Z tácku si je vezmete na snídani, ke kafi nebo když je zrovna rychle potřeba upravit poměr hořkosladkosti všedního dne. Kombinace kávy a oříšků je sympaticky domácká a přitom dost neobyčejná. Tak zkuste, jestli vám to bude chutnat.
Na klasických 12 muffinů:
- 280 g hladké mouky
- 100 g jemně mletých lískových ořechů
- 50 g nasekaných lískových ořechů
- 115 g přírodního cukru
- špetka soli
- lžíce prášku do pečiva
- 2 vejce
- 200 ml podmáslí
- 6 lžic slunečnicového oleje
- silné espresso
Se samotným těstem je to jednoduché. Dvě mísy. Jedna na suché přísady. Druhá na mokré přísady. V té větší z nich smícháte hladkou mouky, sůl a prášek do pečiva s jemně pomletými lískovými ořechy. Přidáte všechen cukr a zase mícháte. V druhé míse metličkou rozšlehejte dvě vejce. Za stálého míchání přilívejte podmáslí a potom olej. Nakonec doplňte dvěma lžícemi espressa.
Mokrou část těsta přelijte k suchým ingrediencím a promíchejte. Ne moc agresivně, ale taky nic halabala. Mělo by se to všechno pěkně spojit do pěkného těsta. Tím pak plňte připravené formičky asi to tří čtvrtin. Muffiny v troubě pěkně naběhnou a navíc, je ještě budete posypávat nahrubo nasekanými ořechy. Tak všechno pěkně rovnoměrně rozdělte a pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut.
Cukrovatý týden.
Žádné komentáře:
Okomentovat