Koupila jsem Zajíce v krabici

sobota 14. března 2015

Zajíci v pytli jsou pasé. Teď frčí krabice. Krásné kartonové krabice s obrázkem zajíců. Jedna stojí 350 Kč. To je docela dost, že? Ale není prázdná! Po zaplacení vám přijde krabice plná zajímavých trvanlivých potravin, které neznáte a na které byste třeba normálně neměli odvahu. Vyzkoušela jsem a docela mě to nadchlo! Tak jak to teda funguje?


Je to úplně jednoduché. Objednáte Zajíce v krabici a necháte se překvapit. Pokud máte nějakou potravinovou alergii, tak to při objednávce uvedete a obsah tomu  bude přizpůsoben. Tak jsem vybrala bezlepkovou variantu a těšila se, až na začátku měsíce pošlou balík. 10. 3. byli Zající doma a v té krásné krabici, kterou okamžitě zabavila moje kočka, jsem našla následující.

Pohankové bio hrudky ze Zemanky 
Moc dobré! Moc dobré! Moc dobré! Biopekárna Zemanka je rodinná a nepoužívá nic chemického nebo podezřelého. Jejich produkty jsou dost rozšířené a k dostání vlastně běžně. Minimálně v každém obchodě se zdravou výživou. Jsou sice dražší než obyčejné sušenky, ale ta kvalita je přece jenom hodně jiná! Zkuste aspoň jednou. Výběr mají slušný. 

Luštěninová směs, ze které můžete připravit buď polévku, luštěninovou kaši nakyselo nebo salát. Docela sympatická alternativa instantních polévek, protože tyhle luštěniny nemusíte předem namáčet. Balení obsahuje i návod na přípravu. Všechno samo sebou bio.

Marmeláda ze Sevillských pomerančů 
Něco britského! Je pravda, že pomerančová marmeláda je na ostrovech hrozně oblíbená. Myslím,  že díky výrazné hořkosti bude moc dobrá k palačinkám a na křupavý toast. 

Kukuřičné chipsy 
Ty jsou zajímavé především tím, že jsou z kukuřice, která nebyla genetiky modifikovaná, což je dneska u kukuřice bohužel vysoký nadstandard

Jsou raw a kromě pohanky obsahují spoustu různé zeleniny. Přísady si díky nízké teplotě zpracování zachovávají všechny živiny, vitamíny a tak. Jsou to takové OK krekry. Bezlepkové, takže pro mě vítaná změna. 

Největší překvapení krabice. Po tomhle bych nikdy sama nesáhla. Prý je to perličkový ječmen neboli slzovka. Má se vařit třeba s rýží nebo jako čaj. A evidentně je to pořádná pecka! Pro silné čistící účinky se nedoporučuje její nadužívání. Dobré je to na trávení masa a tuků, na močový měchýř, na pleť, na revma a na všechny možné záněty. Zkusím a snad to přežiju! 


Kromě dobrot je v krabici i jejich přesný popis a pár karet s recepty, z nově objevených potravin. Zaujaly mě třeba pinto karbanátky se slzovkou. A navíc jsou od dalšího měsíce všechny poslané produkty k objednání u Zajíců v krabici. Kdyby se mi nechtěly shánět po všech čertech. Těžko říct, jestli Zajíce ještě někdy zkusím. Možná, až zase budu mít odvážnou náladu. Tentokrát se to docela vyplatilo. 

Zaujal vás Zaječí koncept? Máte rádi překvapení? Už jste to vyzkoušeli? 

14 komentářů:

  1. Zajíci se mi moc líbí, je to hezký nápad a hlavně moc pěkně zpracovaný - ta krabice je radost pohledět. Nicméně asi nejsem cílovka. Chodím na brigádu do zdravé výživy, tudíž mám v tomto směru podle mého docela rozhled a ozkoušeno. =)

    Ze Zemanky mi hodně chutnaly pohankové perníčky (taky bezlepkové), nevím jak se budou lišit od hrudek, ale můžeš srovnat složení a kdyby se lišilo, tak vyzkoušet! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Perníčky určitě zkusím!
      Máš nějaké soukromé tipy ze zdravé výživy pro ty z nás (pro mě), co nikdy neví, co stojí za vyzkoušení?

      Vymazat
    2. Bylo by toho určitě hodně. =) Záleží jen, na co si zrovna vzpomenu.

      Na mlsání (bohužel ne bezlepkové) bych doporučila Mrkvánky - mně chutnají hlavně hruškové.

      Pak nedám dopustit na pravou kvalitní sójovku, konkrétně Tamari. Jednak ji dávám třeba do vody, ve které vařím brokolici a pak - moje oblíbené - opražím si slunečnicová semínka, vypnu plamen, ještě na horkou pánvičku kápnu Tamari a semínka v ní pěkně obalím. Skvělé, lepší než nějaké kupované slanosti! Při přilití sójovky to pouští páru a trochu se chytá na pánvičku, ale nic mi to nezničilo. =)

      A moje oblíbenkyně v poslední době jsou raw tyčinky od lifefoodu. I jiné jsou dobré (třeba bombusky), ale lifefood vede. A z levnějších jsou fajn české Fíkovky.

      Kdybys neznala chalvu, tak vyzkoušej, případně zkus využít tahini - sezamovou pastu (dávám si ho do kaše, přidáním medu si z toho doma děláme chalvu, smícháním s marmeládou si udělám jakýsi dip, se kterým pak jím jablka, nějakou dobu jsem si ho prostě mazala na chleba - tak má trochu svíravou, lepivou chuť, ale mně to chutná).
      A z těch sójových náhražek masa mi zdaleka nechutná všechno, ale uzený tempeh mám fakt ráda!

      Vymazat
    3. Jo! A takhle na jaře rozhodně klíčit mungo! Chutná to skoro jak mladý hrášek!

      Vymazat
    4. No super! Díky moc! Dám se do toho :)

      Vymazat
  2. Tak já myslím, že zajíce taky zkusím. Zaujalo!

    OdpovědětVymazat
  3. Super, taky zkusím!!

    OdpovědětVymazat
  4. Je! Já na ně zapomněla, tak jsem je hned objednala! Ale přijdou až za měsíc :(. Třeba na ně do té doby zapomenu a pak mě to překvapí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, jsem ráda, že jsem ti je připomněla ;) A překvapí tě určitě! I kdybys na ně nezapomněla! Jsem zvědavá, co ti v dubnové krabici přijde. Dej mi pak vědět, jo? Dík!

      Vymazat
  5. Super, taky se na to chystám, takže jsem ráda, že jsem tady tak náhodou narazila na někoho, kdo už má s touto službou zkušenost. Těším se, že mi přijde nějaké překvapení, které bych si sama asi nekoupila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S mírou překvapení jsem byla spokojená. Myslím, že to nebyli mí poslední Zajíci! Tak ať se líbí i tobě!

      Vymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |