Snídaně u Florentýny

sobota 1. srpna 2015

Florentýně už jsem tady jednou lásku vyznávala. Od té doby se ale má sbírka kuchařek rozrostla i o tu její poslední - Snídaně u Florentýny. Přinesl mi ji Ježíšek a za toho půl roku jsem ji už přečetla tam a zpátky. A taky jsem ji prozkoušela prakticky. Kuchařka je sice jiná vzhledem, ale obsahem je to pořád to, na co jsem zvyklá a co u Florentýny hledám.


S Florentýnou totiž nedostanete obyčejnou kuchařku, tj. sumu receptů. Dostanete taky příběhy, lidskost a opravdový návod na to, jak to udělat, aby se jídlo podařilo. A nemyslete si, že tentokrát jde jenom o snídaně. Je to kuchařka na celé dopoledne. Takže se naučíte péct domácí pečivo, dělat skvělé pomazánky, snídaňové kaše, obědy do krabičky a víkendový brunch. A taky nápoje. To je vždycky můj problém. S jídlem si nějak poradím, ale vymyslet něco originálního k pití nezvládám. Zvlášť pokud to má být nealkoholické, což se ráno tak nějak očekává. I když i Florentýna se přes čaje, limonády a sirupy dostává až ke snídani se šampaňským.

Jak by ne, když je celé vydání variací na Snídani u Tiffanyho. Asi i proto je celá kniha tak nějak víc princeznovská. Knize kraluje Tifannyho modrá, kroucené písmo a romantické fotky, podle kterých se zdá, že každá snídaně by měla proběhnout v posteli a nejlépe na povlečení ze 100% egyptské bavlny. To mě občas při vaření ve všední den drásá, ale na druhou stranu je pěkné se zasnít a představit si, jaké by to bylo. Pak si ale uvědomím, že drobky v posteli bych nesnesla a vrátím se zpátky na jídelní židli. A vychutnávám si Snídani u Florentýny. Nejraději nadýchanou omeletu z trouby.


Čtěte, když:
  • snídáte, svačíte a obědváte,
  • víte, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne,
  • chcete vaší něžnější polovičce připravit královskou snídani, kterou si zaslouží!
Nečtěte, když:
  • hledáte maskulinní kuchařku,
  • neoceníte tipy na vaření klasiky, jako jsou míchaná vejce,
  • ráno zvládnete tak akorát namazat rohlík máslem a nechcete na tom nic měnit.
Hodnocení: 
Jestli jsem dnes snídala banán s jogurtem, ale nejraději bych si dala palačinky, pak tuto kuchařku hodnotím jako vejce Benedikt.

4 komentáře:

  1. Po téhle kuchařce docela pokukuju :) Snídaně je u mě sice vždycky trochu hektická, ale třeba o víkendu bych mohla najít čas na přípravu něčeho speciálnějšího :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě. Myslím, že kuchařka se vyplatí, i kdybys ji využívala jen na víkendové snídaně a brunche.

      Vymazat
  2. Tuhle kuchařku mám taky moc ráda :) a strašně se mi líbí ten stojánek, odkud ho máš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Byl to dárek. Už ho mám několik let, takže původ nedokážu vystopovat, ale zkus obchody s bytovými doplňky.

      Vymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |