Holky knihomolky a jejich knižní blogy

sobota 8. srpna 2015

Řeknu vám takové tajemství. Než jsem začala psát Cukrovatu, tak jsem žádné české knižní blogy nečetla. Kdybych ale četla těch pět, které vám chci ukázat, tak bych o knihách raději nepsala. Tyhle holky to totiž dělají skvěle. Srdcem, osobitě a s opravdovou lehkostí. Jestli některou neznáte, tak to napravte! Teď!

What Jane Read

Janě neunikne žádná novinka! Zvládá tak nějak všechno -  věhlasné hity, young adult, kuchařky, klasiku a sem tam i něco českého. Všechno to obohacuje články ze života a tím k sobě své čtenáře poutá. Máte totiž pocit, jakože je Jana vaše známá. Taková spolužačka, kterou potkáváte na chodbě a hodně o ní slýcháte, i když se osobně neznáte. Jana píše recenze jak mají být. S vlastním názorem i střízlivým zhodnocením celé knihy. Plus s pěknými fotkami!



Knihy nekoušou

Bára (Bastera) je další blogová stálice. Najdete u ní dobré krimi, příběhy "ze života", detektivní klasiku a tak nějak všechno mezi tím. Zdá se mi, že Bára má ustálený vkus, který nepodléhá aktuálním trendům knižního marketingu a to je jedině dobře! Aspoň to máme pěkně pestré! A navíc Bastera točí i videa na YouTube. Videa bývají delší, takže si k nim udělejte kafe a nechte se inspirovat. Bára mě baví. 


Book lords

Book lords je blog zvláštní tím, že má dvě autorky - Myanmar a eM., i když Myanmar poslední dobou přispívá asi o něco více. Recenze holek jsou pěkně strukturované. Poměrně rozsáhlé ukázky z textu, hodně informací o knize samotné a prožitcích u čtení. A na závěr veškeré detaily o knize. Chybí snad jen cena. Což je pochopitelné. 


Knižní přátelství

Veronika z Knižního přátelství, to je zase něco úplně jiného! Na první pohled romantička. Klasika jako Jane Austen nebo sestry Brontëovy se u ní mají moc dobře. Má ta nejhezčí vydání, která fotí na nadýchaných polštářích a mezi květy, takže to vypadá, že jste se opravdu přenesli v čase. Tenhle blog je útočištěm všech milostných příběhů. Tragických, klasických, naivních, milých i předem odsouzených k záhubě. <3



Dee&Books

Dita je moje krevní skupina. S ničím se moc nemaže a ironické poznámky má stále při ruce. Nevyhýbá se novinkám a přístupnější literatuře, ale vůbec mi to nevadí. Navíc ji omlouvá, že se pohybuje v marketingu a to prostě těm novinkám asi neodoláte. Sama tomu taky podléhám. Když už nějakou knihu vidíte po dvacáté, tak si prostě řeknete, že na ní asi něco bude! Kromě zábavného čtení se mi Dee&Books líbí i vizuálně. Dita si totiž umí vyhrát s úvodním obrázkem, který mě spolehlivě naláká ke čtení. No jo, ten marketing. Snad zase brzy přijde nový článek! 


Tak co, už se s holkama znáte? Na který knižní blog se rádi vracíte vy? A co musí dobrý knižní blog mít? 

24 komentářů:

  1. Všechny sleduji, jsou skvělé!

    OdpovědětVymazat
  2. Mému srdci je nejbližší blog, který patrně neznáš - orvokki´s blog - orvokki.sk. Z těch, které jsou zde uvedeny, mám ráda What Jane Read - to děvče je skvělé :) Dost dobré knihy čtou i autorky blogu Book Lords. Jinak musím říct, že najít dobrý knižní blog je velmi těžké. Budu ráda, když mi tu někdo doporučí ještě nějaký další, který stojí za to. Většinou nacházím takové, jejichž autorky čtou samé YA nebo naivní romány pro ženy :(

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkujeme za zmínku - zvlášť vzhledem k tomu, v jak skvělé společnosti jsme se ocitly! :) Jsem ráda, že se Ti u nás na blogu líbí - a snad bude i nadále :)

    Jinak kromě blogů zmíněných ve článku mohu ještě vřele doporučit Orvokki (viz komentář nade mnou) a Bětku z Listárny (listárna.blogspot.cz) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jo! :)

      Orvokki si poctivě přečtu a Bětku znám - je taky super.

      Vymazat
  4. Tyto blogy taky čtu a mám je moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za zmínku i za skvělou vybranou společnost, myslím,že jsi to skvěle vystihla ;-) Všechny tyhle blogy také sleduji a souhlasím, dále doporučuji také Orvokki a dále je jich spousty skvělých vyhemntova v

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, tvůj blog je skvělý, takže není zač děkovat. Rozhodně sem patříš.

      Jenom...jak měl končit ten komentář? :)

      Vymazat
    2. Ehm omlouvám se mobil to nějak pohnojil :) Mělo to být, že sleduji spoustu skvělých blogů a vyjmenovat všechny, tak bych ti to tu celé zaspamovala :) A mám za co děkovat, každé milé slovo mi udělá radost :)

      Vymazat
    3. Děkuji za doplnění, myslela jsem si, že to mělo tak nějak být.

      Mám radost, že máš radost!

      Vymazat
  6. Poviem ti, že ten úvod ma pobavil, lebo som na tom bola rovnako. :) Nesledovala som žiadne blogy, a keď už som na nejaký natrafila, tak to bolo niečo sladučko ružové, prezdobené, so zameraním na YA. A akonáhle som sa aj ja vrhla na blogovanie, zažila som šok - objavila som také množstvo skvelých blogov, že keby som ich poznala skôr, tak by som sa zrejme k vlastnej stránke neodhodlala. Všetky, o ktorých píšeš, poznám, ešte aj ja spomeniem Orvokki. :) Občas chodím ešte k Schefikovi, keď mám chuť si prečítať o nejakej detektívke, Jane je fajn, ale moja "svätá trojica" je Bastera, Book-lords a Orvokki. Dievčatá majú veľmi podobný vkus ako ja, akurát to má tie následky, že nech napíšu o akejkoľvek knihe, cítim neodolateľné nutkanie si ju okamžite zohnať a prečítať. Vzhľadom k nedostatku času je to samozrejme neuskutočniteľné. No ale čo, aj vďaka nim je môj zoznam na čítanie stále plný :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že je na tom se založením blogu někdo podobně jako já.

      A máš úplnou pravdu! Tu chuť okamžitě přečíst knihu, na kterou čtu dobré a důvěryhodné recenze, moc dobře znám! Potřebovala bych, aby měl den více hodin, protože všechny ty knihy asi nikdy nestihnu přečíst. Což je frustrující.

      Vymazat
  7. Já jsem vlastně takový blogger - lenoch. Poslední dobou nečtu blogy už skoro žádné :D Ale zas mám vytipováno pár oblíbenců, u kterých vím, že když si přečtu recenzi, buď si dokážu odhadnout svůj budoucí postoj k ní, nebo mě to alespoň obohatí. Kromě Book lords mám ráda Freckles (no dobře, u ní víc čtu nerecenzní články a recenze na knihy, které jsem taky recenzovala) a další své kamarádky, Karlu z Nachového květu, docela i Kriste (Yours fantasy) a hmm... Nevím no, teď mě nic moc nenapadá, jsem fakt děsná :D

    OdpovědětVymazat
  8. děkuju za zmínku, jsem moc ráda, že se ti u mě na blogu líbí :).

    OdpovědětVymazat
  9. Ani nevíš, jak moc si mě potěšila. Fakt moc díky ;) Jsem ráda, že jsem tvá krevní skupina :D

    OdpovědětVymazat
  10. vsechny holky znaaam a ctu :) dokonce vsechny osobne a vsechny jsou bozi <3

    OdpovědětVymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |