Kokosové tyčinky

úterý 24. března 2015

V posledních týdnech se se mnou děje taková věc. Výrazně se u mě zvýšila fyzická potřeba cukru a dramaticky se snižuje doba, kterou můžu věnovat čemukoli cukrovatému. Takže i pečení. A proto dneska bude jeden bleskový recept. Je to záchrana, protože další fází v mé současné situaci je už jenom kokain. Tak zatím teda kokos. 

Na 15 tyčinek:

  • 300 g strouhaného kokosu
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 200 g hořké čokolády


V míse smíchejte strouhaný kokos s kondenzovaným mlékem do lepivé hmoty. Připravte si mísu nebo plech, který můžete dát do mrazničky a vyložte jej pečicím papírem. Z lepivě sladké kokosové hmoty tvarujte tyčinky. Nejjednodušší je válení v dlani, takže výsledná tyčinka bude tak na dvě sousta. Tyčinky naskládejte vedle sebe a nechte v mrazáku tuhnout aspoň hodinu. V momentě, kdy jsem z rukou odstraňovala zbytky těsta (čti: olizovala jsem si prsty), jsem zjistila, že tohle bude fakt dobré. Rozšířily se mi zorničky a vyplavil se nějaký ten adrenalin. Ale ještě nejsme u konce!

Až budou tyčinky připravené, rozehřejte všechnu čokoládu ve vodní lázni. Každou tyčinku v rozpuštěné čokoládě ze všech stran obalte a položte zpátky na pečicí papír nebo silikonovou fólii. Obalování mi jde nejlíp, když použiji dvě vidličky, kterými s kokosovým špalkem v čokoládě manévruji. Není to úplně čistá práce, ale co už. Jestli máte silnou vůli, tak nechte čokoládu na tyčinkách úplně ztuhnout. Prý to trvá asi hodinu. 


Jak vidíte, práce minimum. Jenom to čekání. Ale to zvládnete. A když už nemůžete, tak tyčinky můžete vždycky jíst i bez čokolády. V dobách krize klidně i jenom v podobě neztuhlé směsi kokosu a kondenzovaného mléka. No, to už si skoro raději dejte ten kokain. 

Pozor!
V tomto článku je použito vysoké množství ironie! Cukrovata k užívání nelegálních drog nikoho nenabádá! 
Konec hlášení.

4 komentáře:

  1. Jedu v tom s tebou! Doslova - v cukru, v nedostatku času (předpokládám, že z obdobných důvodů, aneb ať žijí bakalářky a diplomky). Zítra budu psát na kokosové tyčinky. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až to dopíšem, tak spolu půjdem na odvykačku, jo? ;)

      Vymazat
  2. Já dělám něco podobného, jen to neobaluju v čokoládě a ještě přidávám sušené mléko. Když se pak přidá holandské kakao, je to taky dobrota, doporčuju!

    OdpovědětVymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |