Cukrovata

sobota 1. listopadu 2014

Cukrovata je strašně vtipná slovní přesmyčka. Spojení slov cukrová a vata. Cukrovata je to, co dává všednímu dni nádech něčeho neobyčejného. To, když si řeknete: „dneska to byl vlastně docela fajn den.“ Cukrovata sladí a vyplňuje mezery. Je to přechodník mezi posledním dnem, kdy vám v práci přidali a příštím, fakt dobrým prvním rande. Mezi posledním letním dnem a prvním sněhem. Cukrovata barví šedou zónu na růžovo. Cukrovata vám dělá radost, baví vás a děláte ji jenom pro sebe. Protože jinak byste se taky mohli zbláznit.

Cukrovata může být okopávání zahrádky, ničení veřejného majetku, focení (včetně selfies), sbírka známek, kafe z doubleshotu, týmový sport, „taneční“ „zábava“, co tanec nikdy neviděla a zábava to taky není, luštění křížovek, (i)legální drogy a pro někoho dokonce běhání!

Moje cukrovata jsou hlavně dvě věci – knížky a pečení. Knížky dávají novou perspektivu a někdy se tam dá i schovat před světem. Fakt to někdy zkuste. Není to vůbec špatné. Peču, když mám nějak moc klacků pod nohama a mám pocit, že jenom když vytvořím z těch sypkých a tekutých přísad cosi kompaktního, vonícího a na čas reálně existujícího, tak má bytí smysl. Někomu to dokonce i chutná a to už je pak další cukrovatá úroveň.


Nevím, jestli jste si toho všimli, ale hodně teď frčí retro a vintage, tak jsem se vrátila do roku 2005 a udělala blog z cukrovaty. Všichni hipsteři jsou tu vítáni. Když vás bude hodně, udělám soutěž o síťovku!

Každé Vypečené úterý přibude recept na sladký moučník, dezert, koláč, buchtu. Občas to bude celé bez lepku. Občas to bude osvědčené a občas taky experiment. POZOR! Nepeču tak dobře jako vaše babičky. Dokonce nejsem ani vyučená kuchařka/cukrářka/pekařka a nemám řád Zlaté vařečky ani Myšího kožíšku. Pečení je jenom moje cukrovata.

Každý Čtecí čtvrtek přijde článek o knize. Vždycky o nějaké, co se mi zrovna chtěla číst. Nečekejte aktuální trendy. Mívám zpoždění. Někdy čtu knížky až stovky let po jejich prvním vydání. POZOR! Nikomu nechci říkat, co by měl a neměl číst. Nejsem literární kritička, spisovatelka ani učitelka českého jazyka a literatury. Mám prostě ráda knížky.

Sobotní mišmaš bude vždycky překvapení. Můžu mít rebelskou náladu a přijde recept na něco, co nebude sladké. Napíšu vám básničku. Prozradím, kdo dělá ty nejlepší makronky. Řeknu vám, co nosím v kabelce. Nebo taky nic z toho.

Dneska je první Sobotní mišmaš, takže přijde první Čtecí čtvrtek! To je, co? Psycho! Kde je nějaký řád?


Díky za čtení a dejte si cukrovatu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |