Šla jsem si pro trojúhelník

sobota 16. května 2015

Rozhodla jsem se, že se nechám tetovat. Z mnoha různých důvodů jsem si vybrala motiv trojúhelníku. Jedním z nich je mé přesvědčení o trojúhelníkové teorii lásky amerického psychologa Roberta Sternberga. Kromě toho se mi líbí jednoduchá, geometrická tetování. A pak taky ta vodovková, ale s prvním tetováním jsem si na ně netroufala. Půl roku jsem byla objednaná k Lucii, která se původně věnovala grafickému designu. Půl roku jsem si představovala, jak bude můj trojúhelník vypadat a těšila jsem se na něj čím dál víc. A pak nastal den T.

Jsou tři hodiny a otevírám dveře studia. Dole zrovna někomu tetování sundávají laserem. A v horním patře říkám Lucce: "Chci trojúhelník na vnitřní stranu levého malíčku." A slyším jenom: "To není dobrý nápad. To ti nenatetuju. Na dlaňové kůži se ti tetování rozpije a bude to škaredé." Změny nesnáším zrovna nejlépe a v téhle chvíli jsem byla přesvědčená, že se nedomluvíme a odejdu bez trojúhelníku. Nakonec jsem si jich odnesla osm. Vodovkových.

Nejdřív jsme měnily místo a velikost trojúhelníku. Pak Lucka zjistila, že se mi líbí vodovky a mám ráda zvířata. A už jsem měla na předloktí otisk origami ptáčka. Bylo jasno. Nějak jsem věděla, že ke mně patří. Nezajímala jsem se o význam ani symboliku. Našel si mě. A bylo jasné, že bude v odstínech modré. Lucka vytáhla jehlu a do hodiny nebylo co řešit. Šla jsem si pro trojúhelník na malíček a mám na předloktí modrého origami ptáčka. Lucka už teď přemýšlí o tom, jak by mi udělala celý origami rukáv. Tam teda ještě nejsem, ale další tetovačky striktně nevylučuji. Jenom na ně potřebuji trochu času.


Nebojím se, že se mi tetování přestane líbit, protože je krásné. Nebojím se, že mi nebude slušet, až budu starší. Dokážu si ho představit i na své cool mamce i na své neméně cool babičce. Tohle se určitě dědí, takže mi bude slušet celý život. Navíc tatér Vojta říkal, že je to v pohodě, protože je to jenom na tenhle život a to je dost krátká doba. Pak spolu shoříme a ptáček mě odnese někam jinam.

Tetování i fotka jsou dílem Lucie z Marda Tattoo Company. 

9 komentářů:

  1. Přiznávám, že se mi většina tetování nelíbí... Ale ten ptáček je naprosto nádherný! Úplně rozumím tomu, že jses do něj okamžitě zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Je nádherný! Trojúhelníky, origami, odstíny modré, vodovky - přesně tak mi to též hraje do noty. A ty bílé puntíky jako hvězdičky na podvečerním nebi tomu ještě přidávají na kouzlu.

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzerá úplne skvelo! Len pozor na to, ževraj nechať sa tetovať je návykové ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lusu, potvrzuji. Nad dalším intenzivně přemýšlím! Tak uvidíme ;)

      Vymazat
  5. Krásnej je , fakt že jo. Taky to tak mám, každé tetování chce čas. Krásné je....:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Radko! Tvoje jsem včera okukovala na Instagramu a je super :) Jsi už úplná lesní víla.

      Vymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |