Horrorstör - Grady Hendrix

čtvrtek 18. prosince 2014


A few weeks earlier, several floor partners had started receiving one-word texts reading help form the same private number. Proliferating like rabbits, the texts came pouring in at all hours, and they were freaking people out.
Jednoslovné zprávy zaměstnancům byly jenom začátek. V obchodním domě ORSK se začaly dít divné věci. Zaměstnanci ráno nacházeli poničený a ušpiněný nábytek. Cizí zavinění se neprokázalo. Tak se vedoucí pobočky rozhodl, že spolu s pár zaměstnanci bude jednou v noci hlídkovat. 

Jednou z vyvolených byla Amy. Mladá holka, co vyrůstala v přívěsu a má dluhy ze studií, která nedokončila. Amy práce v ORSKu nebaví. Chce mít kancelářskou práci. Chce sedět na židli za stolem, ne prodávat židle a stoly. Dluží ale na nájmu, tak musí vzít tuhle noční směnu. Třeba bude poslední.


Kdyby Horrorstör zfilmovali, tak je to asi hodně velké béčko, možná i trochu parodie. Zápletka, až na prostředí, není úplně originální. Průběh i rozuzlení jsou poměrně očekávatelné. Nicméně, já jsem přesně ten člověk, který se bojí, i když přesně ví, co přijde. Takže se mi pár dní hůř usínalo. U čtení jsem se bála a nemám zrovna velkou chuť v brzké době navštívit IKEA nebo něco podobného. Účel byl tedy splněn. A velké plus za formát a obálku, která je děsivá až na druhý pohled.

Kniha je o:
prozákaznickém přístupu, nábytku, divném smradu, seanci, výchovných metodách, pracovních vztazích.

Čtěte, když:
  • se chcete odnaučit utrácet peníze v IKEA,
  • vás baví duchařské historky,
  • se vám líbí originální formáty knih.
Nečtěte, když:
  • máte až příliš bujnou představivost a snadno se vylekáte,
  • míváte noční směny v obchodních domech,  
  • hledáte realitu a uznáváte jenom hmatatelné důkazy. 
Příbuzné knihy:
Hodnocení:
Jestli právě sedím v ušáku STRANDMON a ráda sedávám na židlích INGOLF, pak tuhle knihu hodnotím jako pohovku KLIPPAN.

2 komentáře:

  1. Jelikož vyrábíme nábytek, řekla bych že pro nás přímo povinná četba. A pak bychom tou knížkou mohli strašit své potenciální klienty aby nenakupovali v Ikei ale raději u nás:) ... Taky se vždycky bojím jak malá i když vím co příjde, vlastně o to víc pak, že jo:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super marketingový plán! Určitě by to mohlo fungovat :)

      Vymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |